Milyen megtakarítást “Pénzügyi Terméket” válasszak?

Amelyiknél Én viselem a kockázatot vagy amelyiknél a Szolgáltató viseli a kockázatot?

Sajnos ez a kérdés nagyon kevés esetben szokott elhangzani egy értékesítés során, pedig azt gondolom, hogy az ügyfél szempontjából ez a legfontosabb. És mégis 10 értékesítésből 1 esetben hangzik el, legalább is a statisztika ezt mutatja az év végi eredményekből.

Kockázatviselés szempontjából kétféle megtakarításos pénzügyi termék van a piacon.

  • Az egyik a UNIT-LINKED termék amelyiknél a szerződéskötéskor a befizetett összeget befektetési egységekre váltják. Az egységek értékét a tőzsdei árfolyama adja és a kifizetéskor a végösszeget az határozza meg, hogy a befektetési egység értéke hol áll a tőzsdén. Ezáltal a szerződésen nem lesz fix összeg feltüntetve a lejárati összegnél. Nem garantált a hozam a futamidő végéig. Ennél a terméknél a kockázatot az ügyfél viseli és szélsőséges esetben a megtakarításnak jelentős részét akár el is veszítheti.
  • A másik lehetőség a KLASSZIKUS megtakarítás ahol a termék elindításakor egy fix garantált hozamot kapunk a futamidő végéig szerződésben vállalva. A kockázatot teljes egészében a szolgáltató viseli, amennyiben az ügyfél teljesíti a vállalt befizetéseket.

Jellemezve a két lehetőséget azt gondolom ha az elején leszögezzük, hogy kié legyen a kockázat, akkor nincs meglepetés a futamidő végéig.

Én a munkámból kifolyólag csakis a Klasszikus terméket ajánlom, ugyanis a tevékenységemnek két fő üzletága van ami szorosan kapcsolódik.

  • Az egyik üzletág az amikor az országban egyedi Cafeteria rendszerünkkel a cégek költségeit csökkentjük, közben a dolgozók NETTÓ-ját növeljük. Gyakorlatilag a cég válláról levesszük a Cafeteriát érintő összes feladatot valamint kockázatot, és ezt adójogi garanciával tesszük. Ha egy nagy cégnél a Cafeteriával megtakarítunk, de egy kockázatos termékkel veszteségük lesz, akkor nem lesz hosszú a kapcsolat. Pedig Én erre törekszem.
  • A másik üzletág pedig az amikor a magánszemélyeknek ugyanezt az adóoptimalizálási hátteret nyújtjuk és a rövid, közép és hosszú távú célokat segítjük megvalósítani kevesebb pénzből vagy sokkal kedvezőbben.

Vállalom a meglévő pénzügyi termékek díjtalan átvizsgálását és javaslatot teszek a folytatási lehetőségekre. Keress bizalommal. www.maxhozam.hu

További bejegyzések

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.